Massagepraktijk Lisanne Peters

Webshop

Category: .

Ayurvedische ‘abhyanga’ massage

 75,00

Het woord Ayurveda is een samenvoeging van twee woorden uit het Sanskriet: “ayu” (leven) en “veda” (kennis). De betekenis is “inzicht in het leven”

Ayurveda is de oudste medicinale wetenschap die is overgeleverd en stamt uit de hoogontwikkelde Oud-Indiase cultuur en is ongeveer vijfduizend jaar geleden voor het eerst op schrift gezet. Deze vier heilige teksten worden de Veda’s genoemd. De meeste uitgangspunten voor de Ayurvedische praktijk zijn te vinden in het vierde boek van de Veda’s, de “Atharveda”.

Een Ayurvedische massage werkt op zowel fysiek als ook psychisch niveau. Zij staat bekend om haar preventieve werking. Zij stimuleert onder andere de bloedsomloop en het lymfestelsel, de opname van voedingsstoffen, de doorbloeding van de organen en activeert de afscheiding van gifstoffen.

Ook heeft zij een positieve werking op ons zenuwgestel. Massage maakt het  lichaam zuiverder en krachtiger.

De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s – en de energiepunten genaamd marma’s heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. De masseur stemt middels meditatie af op de energie van de cliënt voor zij/hij de massage start.

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De massage:

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn

De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.  Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten.

De ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Uitverkocht

Extra informatie

Tijdsduur

75 minuten

LET OP: 1.

U moet u tijdens deze massage kunnen overgeven aan uw masseur.

2.

Tijdens deze massage wordt gebruik gemaakt van een speciale kruidenolie.

3.

Tijdens deze massage ligt u naakt onder een handdoek, waarbij de handdoek af en toe alleen over uw lendenen zal liggen.

4.

Deze massage wordt alleen bij vrouwen gegeven.